About us | Events | Flyers | Bands| Artist | Saloon / countryclub | News | Pictures | Verslagen | Links | Guestbook| Mailform | Advertise here? | Home

Ditjes & Datjes

Verslag Old West Saloon Festival

Verslag
Robert Lottmann

Verslag Thilly Frank

Verslag Eric Church

Verslag
The Friends of Country Live


Jan & Kitty's
maand flyersCountry Festival Thorn 2016
van 26 t/m 28 aug met o.a.
Laura van den Elzen

Jenny Casey (USA)

Kenny Rogers naar NederlandReport

8 maart 2016
De Melkweg Amsterdam

8 maart waren wij bij het concert van Eric Church en lees hier het verslag in PDF.


Boots zwaaien in de lucht bij Eric Church concert !!


08-03-2016

Na een lange reis vanuit Limburg naar Amsterdam met tussenstop in Veenendaal om een goeie muzikale vriend Bert van der Linden op te pikken, (want Kitty was door haar rug gegaan en kon helaas niet mee) kwamen wij dan eindelijk aan bij de Melkweg. Er stond al een lange rij van ruim 100 meter wachtende mensen voor de kassa om een optreden te bezoeken van een geweldige artiest uit Amerika “Eric Church”

In het voorprogramma stond Andrew Cobs (Nashville) & band als support act.
Ze speelden mooie klassieke country als hoofdingrediënt, maar zijn niet vergeten om een stuk hedendaagse pop er aan toe te voegen.
Bij het horen van de nummers waande je je dan ook in de jaren '70, mooi strak en zuiver gespeeld en een perfect entertainment on stage waardoor het publiek heerlijk uit hun dak ging.
Één ding is zeker, Andrew Combs houdt de Nashville countrypop uit de goede jaren weer in ere.
Ik kan iedereen aanbevelen om eens naar een optreden van hem te gaan in Nederland of elders in de wereld.

Maar waar we eigenlijk voor gekomen zijn........... Erick Church.
De wierook stokken werden op het podium geplaatst door de technische mannen en dat was het teken dat Eric Church kon beginnen om 21.00 uur.


Even wat info voor de mensen die hem nog niet kennen.

Eric Church is geboren op 3 mei 1977 in Granite Falls, North Carolina.
Op zijn 13e jaar kocht hij een gitaar en begon al zelfstandig nummers te schrijven en zo is hij op zijn totaal eigen manier en lifestyle tot de plek gekomen waar hij nu staat.

In een interview over de opkomende opstandige countryzanger Eric Church jaren geleden heeft hij gereageerd met de woorden, "het maakt niet uit wat de platenmaatschappij, bij de radio of hoe de fans denken.", want ik speel wat ik wil zoals het in mij opkomt en laat de creativiteit de vrije loop.
Als er enige twijfel is over zijn opstandige manier van spelen, dan maakt hij gelijk één ding heel erg duidelijk: Eric Church doet wat Eric Church wil en zo raakt en bespeelt hij het publiek, adembenemend.


Het publiek wat op hem is afgekomen bestond uit Nederlanders, die zelden de kans krijgen om artiesten als deze in eigen land te zien, Amerikanen die zelden de kans krijgen om hun held van zo dichtbij te zien en nieuwsgierigen die na afloop vol verbazing naar buiten lopen. Dat merkten wij al snel doordat we diverse talen om ons heen hoorden.

Eric Churts and the Outsiders kwamen op en het publiek ging al helemaal uit hun dak, echt kippenvel kregen we. Bij de eerste noten wisten we het al, hier staat een hele grote jongen die nog veel groter gaat worden.
Heerlijk sprankelende muziek, opzwepend en dan weer afzakkend voor de volgende stortvloed van ontlading.
Wat was ik op dat moment super blij dat ik de kaarten had gewonnen bij de Western Experience en zo een droom uit kwam om bij deze geweldige performer van wereldformaat te mogen zijn in de Melkweg.

En het duurde ook niet lang of het alom geprezen en hoog genoteerde nummer in Amerika “Mister Misunderstood “, uitgekomen op 4 november 2015 werd ingezet en de tempowisselingen in het titelnummer gaan gelijk op met het verhaal van een verlegen jongen die het met vallen en opstaan tot rockster schopt.
Je voelt gewoon het verhaal mee bij het horen van dit nummer.
Dan vraag ik me af met wie kun je Eric Church nu eigenlijk vergelijken................ gewoon niemand, want Eric heeft zijn eigen stijl en performance en dat maakt hem juist uitzonderlijk en groot, Eric doet wat Eric wil!
Tijdens zijn optreden bracht hij natuurlijk ook zijn eigen volkslied ten gehore, "These Boots".
Tientallen mensen trokken spontaan hun laarzen en schoenen uit, zwaaiden ermee in de lucht waarvan enkele zelfs tot op het podium gegooid werden waar ze direct werden voorzien van een handtekening door Eric Church.
Eric heeft altijd al gezegd dat zijn laarzen een deel zijn van wie hij is. Ze inspireren hem om nog meer nummers te schrijven. En bij het zien van tientallen tot honderden zwaaiende laarzen boven de menigte uit was het zeker een ijzersterke act om te mogen ervaren.
En ja daar kwam nog een favoriet nummer met als titel “That's Damn Rock & Roll" , samen met zijn achtergrondzangeres klonk het fantastisch, flitsend en goeie timing at stage maar miste toch het rauwe geluid van Elizabeth Mae "Lzzy" Hale zoals te zien is op You Tube.
Ballads als ‘Sinners Like Me’ werden afgewisseld met hardrocknummers en het publiek kreeg wat ze wilden horen en waarvoor ze gekomen waren.

Eric Church heeft een hoog energie level, rennend en springend over het podium, een perfecte interactie met het publiek als een geboren performer.
Het is erg duidelijk, Eric Church houdt van wat hij doet, dat is echt zijn ding doen en maling hebben aan wat een ander er van vindt en dat siert hem zeker.

Maar aan alles komt een einde zo ook met zijn show die non stop bijna 2 uur duurde en afgesloten werd met 2 toegiften.
In de hal vlogen de t-s'hirts, cd's, caps enz als warme broodjes van de toonbank en ik kon het niet weerstaan om toch maar een cd mee te nemen en je raad het misschien al “Mister Misunderstood”
Onderweg heerlijk napraten met Bert en ook hij vertelde dat hij vaak in trance was bij het horen en zien van Eric Church en zijn Band.

Western Experience, hartelijk dank dat jullie mij de kans hebben gegeven om een voor mij nieuwe held uit Amerika te mogen zien en deze heeft er een fan bij. Ik was echt superblij met de gewonnen tickets voor Eric Church!!


Eind conclusie is dan ook:

Dit was geen suf countryconcert, maar een vlammende show met special effects, een bevlogen band die hier kwam om het publiek omver te blazen en dat is ze zeker gelukt. Ballads als ‘Sinners Like Me’ werden afgewisseld met hardrocknummers als ‘The Outsiders’ waarin de band met diverse solo’s en tempowisselingen los kon gaan. Hoe hard ze dat ook deden het geluid in de Melkweg was uitstekend.

Verslag 09-03-'16:
J. Thomassen
www.jan-kitty.com/country


Eric Church in de Melkweg Amsterdam
8 maart 2016

 About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2016 CJan & Kitty's Country corner
site monitoring free